Home / Whimsical thoughts  / Despre piercing-uri şi alte vicii

Despre piercing-uri şi alte vicii

La 12 ani am premeditat, susţinută de verişoara mea, Alexandra să bifăm o „grozăvie“ şi să îmi fac încă o gaură de cercel în lobul stâng al urechii. La vârsta aceea

hole-punch-29060_1280

La 12 ani am premeditat, susţinută de verişoara mea, Alexandra să bifăm o „grozăvie“ şi să îmi fac încă o gaură de cercel în lobul stâng al urechii. La vârsta aceea, treaba asta ne părea dovada unei rebeliuni supreme, aşa că zis şi făcut. Pentru ochii vigilenţi ai bunicii Lelia Veturia însă, actul meu de răzvrăteală a stârnit o ploaie de ocări şi bodogăneli câteva zile în şir. Dar asta e altă poveste.

Derulăm acţiunea pe 15 ani înainte şi iată-mă în 2013 în vacanţă în Philadelphia, SUA cu mama, iar în timp ce ne plimbam pe străzi eram frapată de puzderia de piercing-uri şi de tatuaje cu care erau „ornaţi“ tinerii de acolo. N-am rezistat prea mult şi am tras o tipă de mânecă să-mi spună urgent unde îşi „agresase“ urechea cu tije din titan. Fata a râs, a spus ceva despre faptul că e într-adevăr o comunitate foarte mare de ruşi în Philadelphia, a râs iar şi apoi mi-a dat adresa salonului unde îşi făcuse acel industrial piercing. Ajunsă la adresă am trăit o dezamăgire cruntă. Tipul de acolo m-a dezarmat fără milă: „Sorry. Can’t be done.“ şi a fost de neînduplecat. Practic la mine, helixul urechii, adică cartilajul din partea de sus şi dinspre laterala urechii nu este suficient de îndoit pentru a susţine o tijă metalică. Am plecat de acolo gârbovită, dar nu m-am lăsat – din fericire, zona era împânzită de astfel de locuri.
Aşa am dat de No Ka Oi Tiki Tattoo & Piercing, unde mi-a fost desemnat Luis – un adevărat artist în arta piercing-urilor, cu o carieră lansată prin 1991. El însuşi un fan declarat al diverselor tipuri de piercing-uri – are unul până şi în spaţiul dintre sprâncene, yeah! -, Luis mi-a explicat că există soluţii (pffiu!). După câteva înjurături în româneşte şuierate de mine printre dinţi în timp ce-mi răsucea capetele tijei metalice în vârful urechii şi odată ce operaţiunea sângeroasă (la propriu!) a luat sfârşit, m-am declarat fericită! (foto mai jos).

IMG00315-20120816-0312
Acasă, mama mă aştepta neştiutoare, însă când mi-a văzut şuvoiul uscat de sânge care mi se scursese între timp pe gât… Dar mă rog, asta chiar e altă poveste:)

În 2014, în vacanţă în Fort Lauderdale, Florida, SUA am „comis-o“ din nou. Pe cea mai populară arteră din zonă – Las Olas Boulevard -, în plin Spring break  şi după 55 $ achitaţi la recepţie, am ieşit din salon cu un surface piercing de toată frumuseţea (vezi mai jos poza). Mi-am alinat durerea (la propriu) cu un Strawberry Daiquiri Jumbo Cocktail la terasa mea favorită – Cafe del Mar. Mmm…

IMG_20140316_214809IMG_20140318_070742

 

În America mă mai duc, deci să vedem ce mă mai inspiră…

 

Foto principală: Pixabay.com

ruxandra.panghe@gmail.com

Review overview