Home / Lifestyle  / Interviu grabit cu un actor

Interviu grabit cu un actor

Serios a fost un interviu pe fugă!

În 2014 am avut şansa să fiu invitată de Mercedes-Benz, prin agenţia care comunică pentru ei – Golin, la TIFF – Festivalul Internaţional de Film Transilvania. A fost una dintre cele mai frumoase experienţe ale vieţii mele din punct de vedere profesional! În zilele petrecute la Cluj-Napoca am participat la „10 pentru FILM“ – o iniţiativă minunată a TIFF şi a companiei Mercedes-Benz, prin care şi-au propus să aducă în atenţia publicului, a presei şi a cineaştilor zece actori talentaţi de teatru, care să fie provocaţi de zece jurnalişti la cinci minute pe ceas de întrebări fulger. Într-o sesiune de speed interviewing am stat de vorbă pe… fast forward cu zece actori români care, deşi s-au remarcat în teatru, nu au avut până acum şansa afirmării în cinema sau care au obţinut doar roluri minore în producţii autohtone. Pentru că nu am apucat să public o mare parte dintre interviuri până acum, am decis să îl redau mai jos pe cel cu tânărul Rareş Andrici, inspirată de rolul său pe care l-a avut în „Bacalaureat“, filmul lui Cristian Mungiu din această primăvară. Ok, recunosc, unele răspunsuri ale lui Rareş e posibil să aibă între timp nevoie de completări, însă iată ce am apucat să povestim atunci:

10499178_1445549755712783_115266767_n

Speed interviewing, TIFF, 2014

1. Care e cel mai frumos moment al carierei tale de până acum?
Prima oară când am jucat în faţa unui public, în anul trei, când am terminat licenţa. Aveam foarte mari emoţii, însă de atunci, mi s-a părut din ce în ce mai simplu.
2. Ce ai învăţat de la colegii tăi din scurtmetrajul „Duminică dimineaţă“ (2014)?
Foarte multe lucruri. Am învăţat de la Dan Condurache că trebuie să te vezi pe cameră înainte să începi lucrul!
3. Cum a fost momentul care te-a decis să faci actorie?
Am cunoscut în Braşov un actor care terminase la Cluj şi care mi-a povestit despre teatru, de metode şi m-am îndrăgostit de această meserie. Aveam 15 ani.
4. Cum te-ai pregătit?
Am făcut meditaţii în clasa a 12-a cu o actriţă din Braşov, şi deşi eu făcusem teatru de amatori, dânsa mi-a deconstruit nişte mecanisme pe care mi le formasem. Am învăţat multe de la ea.
5. Teatru sau film?
Nu am preferinţe, îmi plac ambele. Cred că la teatru e vorba despre a simţi totul la un alt nivel, unul mai mare. La film e vorba de un singur receptor. Dar ambele sunt la fel de profunde.

RARES ANDRICI

Rareş Andrici, actor

6. Ce filme preferate ai?
„Naşul“ şi „Apocalypse Now“ (1979).
7. Autori favoriţi?
Herman Hesse.

 

 

 

 

 

 

 

Foto principală: Pixabay.

ruxandra.panghe@gmail.com

Review overview