Home / Lifestyle  / Keeping It Healthy  / O luna de cand mic-dejun = smoothie

O luna de cand mic-dejun = smoothie

Între 14 şi 18 ianuarie m-am aflat în Turracher Höhe, o regiune din sudul Austriei unde am fost la invitaţia Biroului de Turism Austriac. O să povestesc în mai multe episoade peripeţiile de acolo şi

raspberries-933034_1920-1-1300x870

Între 14 şi 18 ianuarie m-am aflat în Turracher Höhe, o regiune din sudul Austriei unde am fost la invitaţia Biroului de Turism Austriac. O să povestesc în mai multe episoade peripeţiile de acolo şi toată experienţa absolut inedită pe care le-am trăit în Turracher, însă… ce legătura are asta cu smoothie-urile din titlu?

Păi printre puţinele detalii cu care eu, una nu m-am împăcat în timpul petrecut acolo a fost mâncarea. M-am regăsit prea puţin chiar şi în opţiunile vegetariene pe care le-am avut la dispoziţie. Să nu se înţeleagă greşit – sunt recunoscătoare pentru mini-vacanţa de la poalele Alpilor, dar odată întoarsă în ţară am simţit o nevoie aprinsă de a-mi detoxifia organimsul.

Aşa că mi-am făcut planul de a „abuza” zilnic de blender-ul primit cadou de Crăciun de la prietenul meu şi, de atunci, la mic-dejun beau (sau mă rog, uneori mănânc cu lingura) câte un smoothie făcut din fructe şi/sau legume.
Vestea bună: folosesc legume şi fructe la care altfel nu am spor deloc, deloc (banane prea galbene, ardei verzi, struguri, mere roşii etc) şi astfel mă păcălesc să consum chestii pe care nu le mâncam cu anii.
Vestea proastă: în maximum o oră mi se face o foame de sunt în stare (şi am fost!) să dau fuga la simigeria din piaţă şi să mă liniştesc cu un covrig cu susan (epic fail). Deci m-am învăţat între timp că trebuie să am ceva la îndemână şi pentru acest moment.
Bonus: în smoothie-uri îmi pun uneori şi seminţe de dovleac sau de floarea-soarelui, sirop de coacăze negre şi aronia (de la Vitanea), sirop de trandafiri făcut cu măiestrie home made de bunica Lelia Veturia etc.

Toate reţetele de smoothie le găseşti pe contul meu de Instagram, iată mai jos câteva foto:

IMG_3218IMG_3506IMG_3111IMG-20160120-WA000

ruxandra.panghe@gmail.com

Review overview