Home / Lifestyle  / Thomas Vinterberg anunta un nou film – „The Commune“ / „Kollektivet“

Thomas Vinterberg anunta un nou film – „The Commune“ / „Kollektivet“

Pe 3 iunie 2016 Independenţa Film lansează în România noul film al regizorului danez Thomas Vinterberg - „The Commune“ / „Kollektivet“. Filmul, o coproducţie Danemarca-Suedia-Olanda şi produs de Zentropa Entertainments, compania lui Lars von Trier,

Thomas-Vinterberg-anunta-un-nou-film-The-Commune-Kollektivet

Pe 3 iunie 2016 Independenţa Film lansează în România noul film al regizorului danez Thomas Vinterberg – „The Commune“ / „Kollektivet“. Filmul, o coproducţie Danemarca-Suedia-Olanda şi produs de Zentropa Entertainments, compania lui Lars von Trier, cea mai mare casă de producţie din Scandinavia, s-a numărat în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (desfăşurat între 11 – 21 februarie 2016).
KollektivetInspirat din copilăria lui Vinterberg din anii ’70, filmul spune povestea complicată a câtorva cupluri trecute de prima tinereţe care se hotărăsc să se mute împreună în aceeaşi casă pentru a încerca să evite rutina inerentă a mariajului.

Ultima vizită a lui Vinterberg la Festivalul de Film de la Berlin a fost în urmă cu şase ani, când o altă peliculă de-a sa a fost proiectată la Berlinală:  „Submarino“ (2010).
Cel mai recent film al lui Thomas Vinterberg pe care l-ai putut vedea şi la noi a fost „The Hunt“ / „Vânătoarea“ (2012), cu Mads Mikkelsen („Casino Royale“, serialul tv „Hannibal“,  „A Royal Affair“) în rolul principal.
În 2013, Thomas Vinterberg a fost ales preşedintele Juriului secţiunii Un Certain Regard a celei de-a 66-a ediţii a Festivalul de Film de la Cannes.

Distribuţia „The Commune“ îi include pe Ulrich Thomsen („The Celebration“, „Adam’s Apple“, „Hitman“, „The Thing“), Fares Fares („Zero Dark Thirty“, „Safe House“) sau pe Trine Dyrholm („The Celebration“, „A Royal Affair“), Helene Reingaard Neumann („Submarino“) şi Lars Ranthe („The Hunt, „Adam’s Apple“).

Urmăreşte AICI trailer-ul:

ruxandra.panghe@gmail.com

Review overview